En lägesrapport från PMU Secondhand

Detta år har på många sätt varit ett annorlunda år för oss som arbetar i Secondhandbutiken. Året började med att vi flyttade verksamheten från våra lokaler på gamla Signalen till de nya på Skarphällsgatan 11. Själva flytten gick väldigt bra med mycket god hjälp från frivilliga från församlingen och andra som gav både sina hjärtan och sina krafter till att få butiken färdig till öppningsdagen den 25:e januari. Vi fick också bra medial uppmärksamhet som hjälpte till att ge oss en rivstart med försäljningen. Alla siffror såg bra ut de första två månaderna men sen kom, som vi alla vet, ”coronan”.

På ett ögonblick försvann den delen av kundunderlaget som bestod av kunder 70 år och äldre. Vi fick också direktiv från PMU centralt att stänga caféverksamheten på grund av smittorisken. Det visade sig även att många av de volontärer var 70 plussare som på grund av restriktionerna var tvungna att isolera sig. Allt det här fick till följd att vår försäljning nästan halverades i april för att sedan sakta börja stiga uppåt igen. När vi nu summerar årets försäljning fram till augusti månads utgång ligger vi drygt 27% under fjolårets siffror. Men det klättrar uppåt!

En rolig sak som hände den 15-16 september var att vi fick besök av ett TV-team från Sveriges Television. De var här på Gotland för att göra inspelningar från olika secondhand butiker och verksamheter på ön inför Världens barninsamlingen, som startar fredagen den 25:e september och avslutas med en stor direktsänd TV-gala den 2:a oktober.  De gjorde inspelningar från butiken med Elsa Billgren (känd från bl.a. Äntligen Hemma) som en entusiastisk kund på fyndjakt. Har vi tur så sänds det inslaget på SVT 1 under galakvällen. Hur det än blir så har ledningen för vår Secondhand butik bestämt att hela dagskassan från försäljningen den 3:e oktober ska gå till Världens barn insamlingen. Kom du också och fynda i vår butik den dagen! Tillsammans kan vi ordna en riktigt stor dagskassa!

Jag önskar dig välkommen till vår butik.

För PMU Second hand i Visby

Raimo Barck