Vår pastor Johan Bäckrud

Det är så mycket att vara tacksam för!

Under de senaste veckorna så har vi välkomnat fem nya medlemmar. Vi är så glada för de välbekanta ansiktena i gemenskapen, men vi blir mycket glada för varje ny person som känner sig hemma i församlingens gemenskap. Passa på att lära känna de som kommer på gudstjänster eller andra samlingar. Bjud in vänner, grannar och släktingar. Vi har världens bästa evangelium att ge vidare och det gör livet så mycket mer spännande!

En annan händelse som vi kan vara tacksam för är att vår för församling har fyllt år. Första advent hade vår församling jubileum. 30 år i våra lokaler och 90 år som församling. Det var väldigt roliga dagar med både nya och gamla möten och återseenden. Vi sjöng med Reunion-kören och några spelade också ur gamla Smyrna brass. På lördagen åt vi god mat tillsammans och delade erfarenheter och framtidsdrömmar i en god gemenskap. På söndagen firade vi gudstjänst där Barbro & Stanley Karlman sjöng och predikade. Om du vill ta del av den spännande historien och vad som sker i församlingen i nutid, så finns det en jubileumsbok, 90 år, är en bra början, till försäljning för 50 kr.

Vi uppskattar alla besökande vi hade under helgen, både från fastlandet och från andra församlingar på ön. Vi är tacksamma för Guds alla välsignelser.

Jag är också tacksam för att vi har samlats runt en ny vision för församlingen. Under jubileet meddelade jag att vi snart hoppades ha en vision för församlingen. Kanske inte med helt nya tankar eftersom jag redan för något år sedan predikat om dessa tankar och dessutom har vi hunnit samtala om detta på en gemenskapsdag på Snäckan. Under årshögtiden presenterades i alla fall Äldste visionen, som vi tror kan ge engagemang och vägledning för verksamheten framöver:

Vi är älskade av Gud. Därför är Pingstförsamlingen i Visby en kyrka där vi:

älskar Gud,  älskar människor & älskar livet.

Hoppas ni alla vill vara med om att ta emot Guds kärlek och att vi sedan som församling sträcker oss mot att: älska Gud, medmänniskor och våra liv. Just nu är vi inne i en predikoserie om denna visionen. Följ med…

Den 6 april ska vi ha en Missionssamling där vi samtalar om församlingens mission. Vi är i en tid när vi har avslutat en del uppdrag och står i nya utmaningar. Var med och hör vad vi har för missionsåtaganden och sedan delta i samtal om vår församlingsmissions framtid.

Efter påskveckorna kommer vår församling ha tre tillfällen med Bibelstudie. Vi kallar det: Bibelstudie x 3. Vad temat blir har vi inte bestämt än. Ge gärna förslag om vad du önskar att vi ska ta upp vid dessa tre tillfällen. Jag hoppas att vi ska samlas som församling och läsa och tolka Bibelordet tillsammans. Kanske kommer det bli årets viktigaste samlingar…

Igår startade den nya Alpha-kursen på Gåvan. Vi var  nio deltagare och 4 ledare. Just nu är jag bara tacksam efter första kvällen med Alpha. Vi hade jättetrevligt och mycket fina samtal. Vill du vara med så går det säkert vara med. Hör av dig till mig.

Gud välsigne dig!

Johan Bäckrud