Församlingsledningen vid pennan!

Efesierbrevet 3:20 Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka.

Den föränderliga tiden i vår värld och vår församling fortsätter. Johan Bäckrud har nu börjat sin nya tjänst på Lepramissionen. Vi hade en fin avtackningshelg för honom och familjen den 4-5 juli. Från församlingen så gav vi Johan ett fint lammskinn från en tacka, ett TACK-skinn. Familjen har köpt ett hus i Örebro.

Under sommaren har vi haft gudstjänster, både inomhus och utomhus. Vi är väldigt tacksamma att Fredrik Olsson kunde predika 4 söndagar i sommar och att vi i övrigt kunnat ha gudstjänster. Vi har webbsänt gudstjänsterna. Vi vet att vi ibland har utmaningar med ljudet. Vi är tacksamma för att vi på kort varsel har fått till webbsändningar överhuvudtaget och jobbar med att förbättra ljudet.

Vi har startat en sms-grupp där vi informerar om olika saker som händer i Kyrkan. Om du inte är med och vill vara med så av hör av dig så ordnar vi det.

Vi i församlingsledningen, Äldste och Styrelse, har fullt fokus på arbetet med att hitta en ny pastor och planera våra gudstjänster med mera. Vår grupp består av Inge Bäckström, Eva Barck, Solbritt Lindh, Peter Alpsten, Raimo Barck och Gun Andreasson. Vi har gemensamma möten då vi ber för vår församling, samtalar om hur vår församling har det idag och hur vi tror att Gud vill att vi ska utvecklas framöver. Vi ber och pratar om vilken sorts pastor och föreståndare vår församling behöver. Sedan i maj har vi träffats 8-10 gånger.

Den 20 augusti hade vi besök av Andreas Ardenfors från Pingst som stödjer församlingar vid rekrytering med mera. Det var ett väldigt bra besök, han ställde många frågor för oss att fundera på och han gav oss rådet att värna om våra gudstjänster. Vi fick också tips om att det finns församlingscoacher att få hjälp av och det tyckte vi var något som vi skulle kunna pröva. Vi kommer att få besök av Anethe Carlsson som kanske kommer att bistå församlingsledningen med handledning och tips och även predika i församlingen. Första tillfället som hon kommer blir den 3-4 oktober.

Den 5 september hade vi en församlingslördag på Gustavs. Vi hade förmånen att få ledning av Jesse Ashmen som pratade om vad församlingen är till för. Vi pratade och bad för pastorsfrågan och vår församling.

Det är väldigt viktigt att alla vi i församlingen är delaktiga i arbetet med vår framtid. Vi som församling behöver fortsätta och be för vår framtid, både enskilt hemma och tillsammans på bönekvällar. Vi har planerat 3 bönekvällar under hösten. De är den 2/10, 6/11 och 4/12 kl 18:30-21:00. Då tänker vi också att det finns tillfälle att samtala om pastorsfrågan.

Är det något som du funderar över ta gärna kontakt med någon av oss i församlingsledningen.

Vi önskar dig Guds rikaste välsignelse!

Vid pennan, Gun